Culori la moda

Roz cuarț & Albastru serenity

Suntem obișnuiți ca la început de an să aflăm noile tendințe în diferite domenii, fie că vorbim despre mașini, modă sau tehnologie. 2016, pentru ceea ce înseamnă lumea culorii și a decorațiunilor interioare, a venit cu o surpriză din partea Pantone, institutul care desemnează culoarea anului în curs. Pantone are o abordare mai delicată pentru 2016, așa că ales drept Culoarea Anului: roz cuarț și albastru serenity (albastru seren), un duo de nuanțe menit să fie un antidot pentru stresul cotidian, care în același timp combare percepțiile tradiționale asupra asocierii culorilor.

Roz cuarț & Albastru serenity

Sunt două nuanțe care inspiră calm, sunt culori reci ce invită la relaxare și inspiră ideea de siguranță, de noi începuturi. Asocierea roz cuarț și albastru serenity urmărește progresul și mișcările sociale spre egalitatea sexelor iar potrivit Pantone, alegerea lor pentru este una simbolică. Ei definesc roz cuarț drept o culoare care exprimă compasiune și calm, în timp ce serenity (albastru-seren) este o culoare asociată cerului, ceea ce ne insuflă un sentiment de relaxare chiar și în vremuri tulburi. Serenity ne dă un sentiment de libertate, în timp ce roz cuarț este o culoare foarte feminină și romantică.

În ceea ce privește utilizarea paletei Pantone pentru decorarea interioară, cele două nuanțe pot fi utilizate în tandem, cu o orientare către tonurile pastel și în asociere cu alte nuanțe calde ori în antinteze subtile, care să pună în valoare suprafețe metalice sau culori puternice.

Roz cuarț & Albastru serenity