Culori la moda

Culori simple, naturale și liniștitoare

Culorile neutre revin în 2014. Cum dezvoltatorii încearca să se adreseze unui numar cât mai mare de potențiali cumpăratori și proprietarii încearcă să își pună în valoare cât mai bine casele și mobila pe care deja o au, culorile neutre reprezintă capul de afiș în 2014. Culorile simple, inspirate din natură, fac parte din trendul ascendent de culori neutre care creează un spațiu liniștitor în casă.

Un pas înapoi

Cum economia continuă să ne preocupe, proprietarii nu se mai concentrează asupra renovărilor la scară largă, ci se focusează asupra conceptelor de decorațiuni interioare. Aceasta implică schimbarea decorațiunilor interioare sau a mobilei. O modalitate de a face economii constă în păstrarea pe pereți a unor culori neutre.
Culorile neutre vor adăuga decorului casei dumneavoastră senzația de curățenie și prospețime. De asemenea, acestea pot armoniza spațiul și il pot face să arate ca nou.

Culorile neutre se potrivesc oricărui decor

Acestea pot imita stilul materialelor industriale, în culori metalice sau în culoarea betonului. Nuanțele reflectă, de asemenea, natura în forma sa brută: nisipul plajelor, albul coajei de ou sau griul deschis al cerului în timpul iernii. De asemenea, pentru 2014 este recomandat și conceptul realizării unor culori ce reprezintă "materiale autentice".

Asadar, care sunt tendințele în culoare în 2014? Nuanțe de alb-crem, alb rozaliu, alb bej, griuri etc.

Pe de altă parte, tendințele în culoare tind să supraviețuiască perioadelor în care au fost create, având posibilitatea de a influența pe termen lung casele dumneavoastră. Pentru viitor, după ce au călătorit și au cercetat întreaga lume, experții ne dezvăluie, patru tendințe globale. Eleganța și luxul au fost abandonate, lasând loc sensibilității și culturii. La baza acestor culori stă respectul pentru natură și pentru valorile fundamentale ale omului. Relaxați-vă și bucurați-vă de culorile lumii în care trăim...

1. Tonuri naturale

Paleta tonurilor naturale este inspirată din dorința de a folosi numai produse naturale, indiferent cum apar ele în viața noastră: alimente naturale, produse ecologice fără aditivi sau tratate, totul în formă pură. Lumină și umbrele se interferează, pentru a satisface dorința de simplitate într-o lume a abundenței.

Aceste culori se regăsesc în paleta de mai jos.

S-24

D-5

A-33

D-108

C-70

A-49

D-106

C-54

L-11

D-110

C-42

L-107

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceste culori sunt o selecție din Cartela de culori IRIS. Puteți obține oricare din aceste culori în magazinele Policolor cu ajutorul sistemului de nuanțare computerizată IRIS Colour System. Puteți nuanța atât vopsele lavabile, cât și emailuri, tencuieli decorative și lacuri pentru lemn.

Această colecție este definită de nuanțe neutre, pornind de la cel mai delicat alb, până la cel mai închis gri. Cerul și pământul completează colecția cu ușoare tonuri de verde și bleu. Nisipurile pure ale pământului răspândesc tonuri bej în această tendință monocromatică.

2. Influențe rurale

Paleta influențelor rurale este inspirată de dorința multora de a părăsi marile aglomerări urbane în favoarea unui stil de viață liniștit, de dorința de a fi parte a comunității, luptând împotriva poluării și a încălzirii globale.

Perlată Bronze

Perlată Cooper

S-14

B-83

A-44

A-58

C-79

D-30

D-63

S-30

D-55

D-111

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Această colecție conține tonuri de culoare de galben, verde sau maro. Albastrul deschis este culoarea neutră, în timp ce cuprul și bronzul exprimă elementele pământului.

3. Căderea nopții

Această colecție de culori este inspirată de dorința de a ne simplifica viețile. Cu un stil de viață rapid, virtualizat și digitalizat, aceste tonuri vin să ne coloreze viața. Verde, portocaliu, roșu și albastru sunt influențate de căderea nopții, creând această paletă de culori închise.

B-36

C-4

C-16

S-35

A-48

D-119

A-111

C-28

C-31

C-30

D-1

C-92

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Personalitate

Colecția personalității sărbătorește personalitatea în fiecare dintre noi. Aici se regăsesc influențe internaționale care ne conturează lumea, iar culorile dramatice par să spună: PRIVIȚI-MĂ!
Culorile strălucitoare din întreaga lume fac parte din acest trend. De la portocaliul fructului de mango până la purpuriul regal, de la albastrul apei și până la verdele pur al lămâiei încă necoapte, nuanțele vin să contureze această paletă de culori vii. Elementele strălucitoare de aur și argint și elementele metalice se regăsesc alături de negru și roz în acestă paletă de culori.

S-24

Perlată Silver

Perlată Gold

A-110

A-3

A-106

B-120

S-7

A-75

A-20

A-27

S-36