Întrebări frecvente

Întrebările tale, răspunsurile noastre:

1.

Sunt sigură ca în timpul zugrăvirii o sa mi se murdărească și ferestrele. În cât timp de la momentul stropirii acestora le pot curăța?

Ideal este să cureți cât mai repede pentru ca acest proces să fie cât mai ușor. Vopseaua este creată astfel încât să adere pe suprafața suport, deci va fi greu de curățat dacă se usucă. La fel se întamplă și cu hainele, așadar fii atentă și curață cât mai repede.

2.

Ce fel de amorsă trebuie folosită înainte de a zugrăvi cu vopsea antimucegai?

Dacă urmează să zugrăvești o suprafață care se află într-un mediu cu umiditate ridicată sau care este predispusă la igrasie îți recomandăm să folosești și amorsă antimucegai. Ambele produse conțin ingrediente care să protejeze peretele și să preîntâmpine apariția mucegaiului și a igrasiei. Dacă peretele pe care urmează să-l zugrăvești a fost deja afectat de igrasie, atunci îți recomandăm ca înainte de a aplica amorsa să îndepărtezi mucegaiul, să speli și să tratezi peretele cu o soluție antimucegai (Soluție Polisept). SPOR la treabă!

3.

Tencuiala casei mele este grena. Aș vrea ca măcar în unele locuri să o fac bej. Ce aș putea folosi? Trebuie sa dau jos tencuiala existentă și să aplic alta?

Nu, nu trebuie să înlocuiești tencuiala. Este suficient să aplici o vopsea lavabilă pentru exterior în nuanța dorită. Important este ca, înainte de a aplica vopseaua, să te asiguri că tencuiala este desprăfuită sau spălată și uscată.

4.

Dacă dau cu vopsea lavabilă peste un alt strat de vopsea lavabilă mai vechi (aplicat acum 3 ani) mai trebuie să dau și cu amorsă în prealabil?

Nu este necesar să dai cu amorsă. Deși are 3 ani, vopseaua lavabilă veche este un substrat perfect pentru noua vopsea. Ai însa grijă ca stratul vechi sa nu prezinte eflorescente, denivelari, sa fie desprăfuit, degresat, uscat, să nu prezinte urme de mucegai samd.

5.

Amorsă!! – Cum știu dacă am amorsat bine un perete?

Ai amorsat bine dacă, după aplicarea amorsei nu ai pe perete o peliculă lucioasă. În cazul în care s-a întâmplat acest lucru, atunci trafaletul va “patina” și nu va acoperi suprafața în mod uniform. Așadar, dacă suprafața este sticloasă înseamnă că ai aplicat prea multă amorsă. Ca să te asiguri că vopseaua va adera, atunci va trebui să șlefuiești peretele și apoi să-l desprăfuiești.

6.

Cu ce pot dilua vopseaua lavabilă?

Vopseaua lavabilă se diluează cu apă. În cazul în care vreți să diluați o vopsea colorată aveți grijă la cantitatea de apă pe care o folosiți: cu cât diluați mai mult vopseaua, cu atât culoarea va fi mai pală. Vă recomandăm ca, dacă pe eticheta vopselei scrie să nu o diluați, atunci să urmați sfatul / recomandarea producătorului.

7.

Care este diferența dintre o vopsea lavabilă normală și una pe care scrie "baie și bucătărie"?

Vopseaua pe care scrie "baie și bucătărie" este o vopsea lavabilă în care s-au pus ingrediente ce stopează dezvoltarea mucegaiului sau a ciupercilor care apar de obicei în camerele cu umiditate ridicată.

8.

Tot aud că trebuie să zugrăvesc măcar o dată la trei ani. Casa mea arata ok, de ce aș face asta?

Nu "trebuie". E bine însă să vopsești pentru că vopseaua, pe lângă rolul decorator pe care îl are, mai are și alte proprietăți: distruge mulți microbi și previne apariția mucegaiului în timp (în cazul vopselei pentru băi și bucătării). Mai mult, poți împrospăta aerul, poți schimba look-ul casei prin culori potrivite personalității tale, poți fi în trend.

9.

Pot vopsi în interior și pe timp de iarnă?

Da, sigur. Dar aveți grijă ca în spațiile respective temperatura să nu scadă sub 10 grade Celsius.