Manual de utilizare al aplicației mobile Policolor

Funcții oferite de aplicație:

Tendințe

De aici vă veți inspira! Vă prezentăm ultimele tendințe în design dar și cele mai noi scheme de culori în care puteți găsi cromatica dorită. Răsfoiți biblioteca de imagini sau selectați o combinație de culori din categoria adecvată proiectului. Culorile la modă asociate imaginii alese sunt afișate pe ecran. Apăsați culoarea dorită pentru a afla mai multe informații.

Culori

Biblioteca cromatică/Toate culorile

Căutați o anumită culoare? Este ușor dacă știți deja numele culorii dorite. Scrieți o parte din codul de culoare sau o parte din numele căutat în rubrica de căutare (Ex. pentru RAL 3000, scrieți 3000). Dacă doriți să explorați gama completă de culori, puteți derula pe ecran întreaga colecție sau puteți folosi cursorul pentru a o parcurge mai rapid. Activați culoarea dorită și puteți continua proiectul.

Colecția de culori

Vă oferim o bibliotecă de colecții de culori** pe care le puteți răsfoi ca și cum acestea ar fi cartele reale sau puteți folosi cursorul aflat pe ecran pentru a le consulta cu ușurință. Odată culoarea selectată, o veți putea afișa pe tot ecranul și o veți putea folosi în derularea proiectului. Succes!

Alegeți o culoare din fotografie

Căutați o sursă de inspirație?" Vă găsiți ușor culorile preferate în tot ce vă înconjoară? Atunci faceți o fotografie sau folosiți o fotografie din memoria telefonului și aplicația va analiza culorile conținute selectând cele mai importante 5 culori, ca fiind culorile dominante. În cazul în care sunteți în căutarea unei culori specifice, deplasați degetul pe ecran până când îl veți fixa pe culoarea dorită. Aceasta este culoarea pe care o veți folosi mai departe în proiect. Vă recomandăm să alegeți o colecție de culori potrivită scopului propus, de ex: pentru suprafețe exterioare alegeți culori din colecția pentru tencuieli exterioare.

Schițe

Nu sunteți sigur cum va arată culoarea selectată în proiectul de amenajare? Răsfoiți biblioteca de schițe, vizualizând în această cromatică, o bucătărie, o baie, un living etc.

Armonie cromatică

Ce combinații de culori se potrivesc cel mai bine cu o anumită culoare? Vă propunem 4 scheme cromatice (triadică, complementară, analogică, cu disjuncție). Puteți alege oricare dintre culorile schemei sugerate, apăsați pe această culoare, urmând să o folosiți în derularea proiectului sau o puteți salva într-o selecție personală.

Colorare imagine

Recolorarea imaginilor este ușor de realizat:

  1. Selectați culoarea dorită
  2. Fotografiați (în condiții de iluminare corectă) spațiul propus redecorării sau selectați o fotografie din albumul de fotografii
  3. Apăsați pe aria pe care doriți să o colorați. Programul o va picta pentru dvs. în culoarea aleasă, conservând umbrele și luminozitatea pentru a reproduce cât mai realist vopseua. Astfel vă veți putea decide mai ușor în privința culorilor înainte de a le cumpăra. Puteți regla intensitatea culorii prin atingere, până când nuanța ariei colorate e cea potrivită. În cazul în care colorarea propusă depășește marginea ariei dorite, puteți folositi o radieră virtuală pentru a corecta conturul zonei colorate. Puteți adăuga mai multe culori sau puteți colora zone diferite cu aceeași culoare. La nevoie, dacă vă răzgândiți, puteți reveni pas cu pas. Imaginea finală o puteți salva în memoria telefonului sau o puteți distribui în spațiul virtual (e-mail, Facebook, Twitter).

Spectrocolorimetru (opțional)

Spectrocolorimetrul poate analiza culori și poate trimite aceste informații oricărui echipament mobil asociat și conectat prin Bluetooth. Spectrocolorimetrul trimite informațiile în timp real. Puteți folosi culoarea măsurată sau o puteți salva în arhiva de culori favorite. Evident, bazele de date ale culorilor din aplicație cât și ale spectrocolorimetrului trebuie să fie identice.

Selecții personale

Grupați culorile dvs. preferate în arhive personale pentru fiecare proiect, cameră sau client.

Rețea magazine

Pe harta regiunii în care vă aflați, punctul verde indică locația dvs. Folosiți-o pentru a găsi cel mai apropiat magazin din rețeaua POLICOLOR (punctele albastre). Alegând un magazin, găsiți mai multe informații despre el și puteți obține un traseu care vă va ghida până la adresa acestuia. Puteți selecta o alta zonă, indicând numele unui oras sau numele unui magazin „Centru de nuanțare POLICOLOR”.

Pictograme :


Pictograme aplicație mobilă Policolor