Scurt Istoric

Construim istoria Policolor din 1965, dată la care s-au pus bazele Întreprinderii de Lacuri şi vopsele Bucureşti. Cu pasiune pentru culoare, cu dedicaţie pentru dezvoltarea cercetării şi implementarea noilor tehnologii, investind încredere în oamenii companiei şi respect faţă de clienţi şi nevoile lor, am dezvoltat constant afacerile companiei.

După 1989, prin privatizare, derularea unor programe de investiţii pentru modernizarea fabricilor şi prin achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al Orgachim JSC (cel mai mare producător de lacuri şi vopsele din Bulgaria), Policolor şi-a accelerat dezvoltarea, ocupând astăzi poziţia de lider în zona Sud-Est Europeană pentru producţia de lacuri şi vopsele.

Am implementat şi urmărim în permanenţă perfecţionarea activităţilor în cadrul sistemelor de management pentru o dezvoltare durabilă.

Continuăm să investim în cercetare şi tehnologii noi care să crească productivitatea şi să reducă impactul asupra mediului şi sănătăţii oamenilor.

Investiţia în oameni va continua să ocupe o poziţie importantă în centrul politicilor şi strategiilor de dezvoltare viitoare ale Grupului Policolor - Orgachim. Personalul companiei, partenerii, clienţii reprezintă capitalul cel mai important, care face diferenţa şi adaugă plus-valoare afacerilor unei companii.

Repere istorice:

   1965 Se înfiinţează Întreprinderea de Lacuri şi Vopsele Bucureşti, ca furnizor al industriilor naţionale şi al pieţei bunurilor de larg consum din România.
   1973 - 1974 Prin punerea în funcţiune a secţiilor de fabricare a răşinilor sintetice, a vopselelor destinate exportului şi prin înfiinţarea unei fabrici de lacuri şi vopsele nitrocelulozice, se extinde capacitatea de producţie a Întreprinderii de Lacuri şi Vopsele Bucureşti.
   1976 - 1990 Întreprinderea de Lacuri si Vopsele Bucureşti devine primul producător de răşini epoxidice şi poliesterice nesaturate destinate industriei, fiind singurul producător de emailuri auto OEM (Original Equipment Manufactory).
   1990 Întreprinderea de Lacuri şi Vopsele Bucureşti se transformă în societate pe acţiuni sub denumirea de S.C. Policolor S.A.
   1992 Începe programul de retehnologizare a fabricilor şi secţiilor companiei Policolor.
   1997 Acţiunile companiei Policolor sunt cotate la Bursa de Valori Bucureşti.
   1997 Se încheie procesul de privatizare a companiei Policolor prin achiziţia pachetului majoritar de acţiuni (51%) de către Fondul Român de Investiţii împreună cu RAEF (Romanian American Enterprise Fund). Ca urmare, Policolor beneficiază de un nou program de investiţii în modernizarea capacitaţilor de producţie.
   1997 Societatea Româna pentru Asigurarea Calităţii certifică sistemul de management al calităţii implementat de Policolor, conform standardului SR EN ISO 9001/1995 9001/1995.
   1998 Policolor derulează un nou program de investiţii în modernizarea capacităţilor de producţie.
   1998 Policolor achizitionează pachetul majoritar de acţiuni al Orgachim JSC, cel mai mare producător de lacuri şi vopsele din Bulgaria.
   1998 Are loc o restructurare a portofoliului de produse existent şi se începe dezvoltarea unor produse noi care să răspundă necesităţilor tot mai diversificate ale pieţei.
   1999 Policolor implementează Sistemul de Management al Mediului, în conformitate cu normele interne şi internationale specifice domeniului.
   1999 Odată cu lansarea mărcii SPOR, Policolor marchează intrarea pe piaţa din România a vopselelor decorative de calitate.
   2001 Gama de lacuri şi vopsele Policolor lansate în România se diversifică prin: IRIS, G.A.T.A., Sistemul Villa (Villa Supra, VillaPrima, Villa Grund), Ecolor.
   2002 Policolor obţine certificarea SRAC si IQNET pentru Sistemul integrat de Management al Calităţii şi Mediului.
   2002 Prima campanie de imagine a marcii Policolor marchează o premieră pentru întreaga industrie de lacuri şi vopsele din România.
   2003 Policolor lansează gama de produse KLAR Professional destinată vopsitorilor auto profesionişti.
   2004 Policolor lansează reţeaua naţională de magazine Policolor-Casa Culorilor care oferă atât produsele clasice, cât şi o paletă coloristică de peste 1000 tonuri de vopsele lavabile realizate pe maşinile de nuanţat.
   2005 Prin lansarea gamei DEKO Professional, ce are în componenţă sistemul de termoizolare Dekotherm, tencuieli decorative şi vopsele structurate, Policolor se adresează segmentului profesional al pieţei construcţiilor.
   2005 Se înfiinţează clubul KLAR'ART, patronat de KLAR Professional, club ce reuneşte toţi aerografiştii din ţară.
   2005 Are loc lansarea Centrului de Formare KLAR Professional; Policolor vine astfel în întâmpinarea nevoii de perfecţionare a pregătirii profesionale a vopsitorilor auto.
   2006 Este lansată gama economică MAESTRO.
   2006 Policolor primeşte trofeul „Laurii Tribunei Economice” pentru performanţele economice, creativitatea, calitatea şi competitivitatea în afaceri.
   2006 Policolor participă prin divizia DEKO Professional la toate târgurile şi expoziţiile CAMEX la nivel naţional, prilej cu care primeşte şi diploma de “Cel mai frumos stand”.
   2007 Se lansează la nivel naţional programul “Profesioniştii de mâine”, în parteneriat cu Ministerul Învăţământului.
   2008 Se desfăşoară programul de traininguri specializate pentru aplicatori şi meseriaşi.
   2010 Policolor lansează produse inovatoare ce au în componenţă ioni de argint: SPOR cu ioni de argint şi SPOR Kids.
   2010 DEKO Professional în parteneriat cu CEC BANK şi BCR sprijină programul de reabilitare termică prin OUG 69/2010.
   2011 Policolor aderă la Responsible Care, o iniţiativă voluntară, globală, care promovează dezvoltarea produselor şi tehnologiilor ce contribuie la reducerea consumului de energie, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi conservă resursele planetei.
   2011 Policolor primeşte reconfirmarea certificatelor pentru Sistemele de Management al calităţii - ISO 9001: 2008 QMS, Management de mediu - ISO 14001: 2005 EMS si Management al sănătăţii si securităţii ocupaţionale a organizaţiei - ISO 18001: 2007 OHSAS.