Campania "15 ani de SPOR, 15 proiecte pentru comunitate" traversează România

”15 ani de Spor, 15 proiecte pentru comunitate”, campania de responsabilitate socială aniversară pe care Policolor a lansat-o anul acesta, traversează România. După Bacău, Padina, Urlați și București, Policolor, unul dintre cei mai mari producători de vopsele decorative și tencuieli din România s-a implicat activ în susținerea campaniilor de reabilitare și reamenajare a unor spații de interes public în municipiul Arad și în orașul Petrila.

”Anul acesta are o semnificație deosebită pentru Policolor Arhitectural, divizia de vopsele decorative și tencuieli: Spor, prima vopsea lavabilă produsă în România, a împlinit 15 ani de la intrarea pe piață. În acest context, am decis ca, în mod special în 2014, să ne implicăm în minim 15 proiecte comunitare. Proiectele alese sunt din domenii diferite, de la sănătate și educație la cultură și sport şi, foarte important, sunt proiecte în care membrii comunităților se implică direct și activ, nu sunt doar beneficiari”, a declarat Florin Stoleriu, business unit manager Policolor Arhitectural.

După succesul pe care l-a avut în 2013 cu proiectul pilot „Culori și Zâmbete”, Poliția Locală Arad a decis să continue și anul acesta programul de reabilitare/înfrumusețare a platformelor gospodărești din oraș. ”În prima fază a proiectului, copiii din mai multe clase ale Colegiului Național Vasile Goldiș, sub îndrumarea prof. Vasile Chintoan, au pictat pereții exteriori ai unui număr de 10 platforme gospodărești, aflate în administrarea primăriei. Pentru că acțiunea a avut un efect extraordinar asupra locuitorilor care au început să ne întrebe cum pot da o mână de ajutor, am decis să continuăm și să extindem programul. La începutul primăverii, am primit un telefon de la Policolor prin care am fost întrebaţi dacă avem nevoie de ajutor. Suportul lor a fost cu atât mai important cu cât în prima fază a proiectului am folosit vopseluri tempera”, a povestit Nicoleta Belean, de la Poliția Locală Arad, coordonatorul proiectului.

”Decizia de a ne implica în campania din Arad, atât în proiectul Poliției Locale cât și în cel de redecorare a pereților exteriori ai Colegiului Național Vasile Goldiș, a fost luată pe loc. Când am citit în presa locală că o mână de adulți și copii au reușit să mobilizeze întreaga comunitate locală, am considerat că avem nu numai motive, ci chiar datoria de a ne implica în acest proiect. Suntem cei mai vechi producători de vopsea din România și toate activitățile noastre au un numitor comun - oamenii. Ne bucurăm că ajutorul nostru și al altora ca noi acționează ca un liant în comunitatea arădeană”, a declarat Alexandra Rusu, director de marketing Policolor Arhitectural.

Reamenajarea Casei Memoriale I.D. Sîrbu din Petrila, la inițiativa Fundației Culturale Condiția Română și a cunoscutului caricaturist Ion Barbu, este un alt proiect care a primit susținerea imediată a Policolor. Compania a pus la dispoziția artistului materialele necesare pentru renovarea integrală a Casei Memoriale I.D. Sârbu, al cărei concept creativ a avut ca sursă de inspirație textele umoristice ale scriitorului din Petrila.

”Am trimis companiei Policolor o solicitare de a-l sprijini pe artistul Ion Barbu în demersul său de a transforma orașul Petrila, cunoscut exclusiv pentru activitatea minieră, într-un obiectiv turistic cultural. Casa memorială I.D. Sârbu este primul obiectiv renovat cu sprijinul Policolor, alte două proiecte pentru care compania și-a oferit sprijinul urmând să fie demarate în perioada următoare”, a declarat Raluca Bogdan, manager cultural în cadrul Fundaţiei Culturale Condiția Umană.

Lista proiectelor în care Policolor s-a implicat activ și care au fost deja finalizate include: reabilitare/ reamenajare secție de Pediatrie Spitalul Județean Bacău, refugiul montan Padina, renovarea Școlii Generale din comuna Holdea, renovarea atelierului B4 din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București, pregătire practică a studenților Facultății de Construcții București prin intermediul programului ”O zi în lumea culorilor”, renovarea mai multor grădinițe, centre de zi pentru copii, săli de sport, stadion etc.