În anul 2015, Policolor a oferit materiale de peste 200.000 de euro în cadrul proiectelor de responsabilitate socială

Policolor, cel mai longeviv producător de lacuri și vopsele din România, s-a implicat activ, și în acest an, în proiecte de responsabilitate socială, bugetul total alocat doar pentru materiale fiind de peste 200.000 euro. Organizațiile neguvernamentale și comunitățile locale au beneficiat de donații care au însemnat materiale de construcții, vopsele și lacuri Policolor.

Mai mult, în acest an, Policolor a demarat o amplă campanie de responsabilitate socială, Redescoperă Culorile României, campanie cu două obiective majore: să sprijine satele românești și comunitățile de lor prin reînvierea culorilor specifice, readucându-le astfel în circuitul turistic pentru ca românii să se bucure de ele și economia locală să renască și, pe de altă parte, să schimbe zonele urbane din gri, în zone pline de culoare, oferind orașului optimism, văzut ca o oază de liniște în stresul cotidian.

În cadrul Campaniei, Policolor a inclus mai multe proiecte: comuna Ciocănești, din Bucovina, a primit 3 tone de materiale pentru realizarea soclurilor și aproximativ 700 de kilograme de vopsea lavabilă în nuanțele specifice motivelor tradiționale din zonă pentru pictarea la exterior a caselor; la Constanța a fost demarată acțiunea prin care cele 5 vapoare care marchează intrările în oraș sunt transformate prin culoare în obiecte de artă urbană, iar în București a fost pusă în circulație Hora, prima locomotivă pictată cu motive tradiționale din România, proiect inclus în campanie, al cărui beneficiar este CFR Călători și românii care călătoresc cu trenul.

Culorile României, cel mai amplu proiect de CSR al Policolor, va continua și în 2016. Mai multe detalii despre campanie pe www.culorileromaniei.ro sau pe pagina de FB cu același nume. „În 2015 am continuat să contribuim în mod real la dezvoltarea comunităților din România. Ne-am implicat în proiecte care înseamnă foarte mult pentru noi ca organizație. Ne bucurăm și suntem onorați de fiecare dată când știm că am sprijinit comunitățile locale, civile, ONG-urile din România. Datorăm acest lucru tuturor celor care s-au implicat activ, oamenilor cu care lucrăm zilnic și persoanelor pe care le-am întâlnit în organizațiile partenere, cărora le mulțumim”, a declarat Marius Văcăroiu, Director General al Policolor.

Acest an a însemnat pentru Policolor și implicarea în numeroase alte proiecte pentru comunitate:

  • World Vision, sprijin pentru școli - Policolor a donat materiale necesare reamenajării mai multor școli din județele Cluj, Dolj, Ialomița, Iași și Vâlcea. Una dintre unitățile care au prins culoare prin produsele oferite este școala primară din comuna doljeană Leordeasa, cu o vechime de peste o sută de ani.
  • Habitat for Humanity România - Au fost donate materiale de construcții pentru îmbunătățirea mai multor locuințe din localitățile Rădăuți, Beiuș și Oradea, acolo unde asociația Habitat for Humanity România construiește și renovează locuințe cu sprijinul voluntarilor.
  • Ziua Dovleacului Buzău - Dovleci pictați cu Policolor: Activități extracurriculare în care sunt implicați copiii din comunitățile din România.
  • Gradinița Sfânta Ecaterina din Brașov - donații de vopsea și coloranți.
  • Asociatia Diaconia din Brașov - donații de vopsea lavabilă de interior pentru susținerea familiilor nevoiașe din județul Brașov.
  • Spitalul orășenesc din Năsău - donații de peste 3 tone de vopsea lavabilă de interior.
  • Universitatea Politehnică București - Facultatea de Chimie, donație de materiale de construcții pentru Căminele P1 si P2.
  • Zilele Vecinătății, Sibiu - donație de sute de litri de vopsea lavabilă și email pentru renovarea a cinci scări de bloc.