Policolor a donat materiale de construcție pentru renovarea a 180 case încondeiate din comuna muzeu Ciocănești

Policolor, cel mai longeviv brand de lacuri și vopsele din România a livrat, săptămâna aceasta, toate materialele necesare pentru renovarea caselor încondeiate din Ciocănești, singura comună muzeu din România. Trei tone de materiale pentru realizarea de socluri și 700 de kilograme de vopsea lavabilă Spor au fost încărcate în camioane și au luat drumul Moldovei ca parte a proiectului ”Redescoperă culorile României”, proiect prin care Policolor marchează aniversarea a 50 de ani de activitate continuă.

Materialele vor fi folosite pentru renovarea Muzeului Ouălor Încondeiate din comuna Ciocănești, județul Suceava, și a soclurilor pentru case ce se sculptează, în timp ce vopseaua lavabilă va fi folosită pentru decorarea sau renovarea modelelor tradiționale de pe un sfert din casele din localitate. Primăria comunei Ciocănești a transmis producătorului de lacuri și vopsele culorile tradiționale, folosite de zeci de ani pentru casele închistrite, iar echipele Policolor au mixat vopselele astfel încât să fie păstrată unitatea artistică locală a proiectului.

"Primăria a cerut tuturor proprietarilor de case să opteze pentru culori iar meșterii noștri au făcut măsurătorile necesare și au stabilit câtă vopsea ne trebuie. Materialele de construcție ne vor ajuta să renovăm și să redeschidem Muzeul Ouălor Încondeiate așa încât din acest an, toți turiștii vor putea vedea colecția impresionantă de ouă încondeiate de meșterii noștri începând din 1950. Cel mai vechi ou al colecției din muzeu a fost încondeiat cu peste 70 de ani în urmă", a declarat Radu Ciocan, primarul comunei Ciocănești.

"Redescoperă culorile României este, așa cum am spus, un proiect prin care vrem să readucem culoarea în viețile comunităților din România. Ciocănești este un proiect frumos care susține tradiția și culoarea locală, un proiect pe care l-au îmbrățișat toți angajații companiei. Prin această acțiune vrem să sprijinim inclusiv economia locală prin readucerea în circuitul turistic a unuia dintre cele mai frumoase sate din România", a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor.

Redescoperă culorile României, un program cu și pentru oameni

Policolor, cel mai longeviv producător de lacuri și vopsele din România a lansat la finele lunii aprilie proiectul de responsabilitate socială ”Redescoperă culorile României”, proiect care își propune să sprijine satele românești și comunitățile de acolo prin reînvierea culorilor specifice, readucându-le astfel în circuitul turistic pentru ca românii să se bucure de ele și economia locală să renască iar, pe de altă parte, să schimbe zonele urbane din gri, în zone pline de culoare, oferind orașului optimism, o oază de liniște în stresul cotidian. Investiţia în primele proiecte este estimată la aproximativ 250.000 de euro şi constă în furnizarea de către Policolor a materialelor necesare (tencuieli, vopsele, lacuri, grunduri, emailuri etc) pentru renovarea şi punerea în valoare a obiectivelor de interes public stabilite prin parteneriat, în sprijin logistic pentru implementare, premii și burse acordate în cadrul diferitelor competiții derulate pe parcursul anului 2015.

În cadrul campaniei ”Redescoperă culorile României”, lansată pentru a marca jumătate de veac de activitate, compania a pus bazele primului Club de ”Ambasadori ai culorii”, în care au fost invitați să se înscrie persoane și personalități ale vieții publice și artistice din România care lucrează sau promovează zilnic culoarea, în viața personală și profesională. În calitate de membri ai Clubului, ”ambasadorii culorii” vor contribui la construcția comunității online ”Redescoperă culorile României” și vor oferi membrilor acestora sfaturi de design interior, proiecte de arhitectură customizate, workshop-uri de fotografie, ii autentic românești, etc.