Policolor a sprijinit Habitat for Humanity România cu materiale de construcții

Policolor, cel mai longeviv producător de lacuri și vopsele din România, s-a implicat activ, în această toamnă, în misiunea Habitat for Humanity și a susținut lupta pentru eradicarea locuirii sărăcăcioase. Astfel, au fost donate materiale de construcții folosite pentru îmbunătățirea mai multor locuințe din localitățile Rădăuți, Beiuș și Oradea, acolo unde asociația Habitat for Humanity România construiește și renovează locuințe cu sprijinul voluntarilor. Valoarea materialelor donate de Policolor se ridică la aproape 27.000 lei.

”Am ales să sprijinim acest proiect pentru că ceea ce ne dorim este să aducem culoare și calitate vieții în comunitățile din România și, odată cu acest lucru, speranță în sufletele și viețile celor care trăiesc în ele. Punem preț pe "acasă" așa că poveștile oamenilor ne-au impresionat și am ales să nu rămânem indiferenți nici de această dată”, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor.

Una dintre familiile ajutate prin sponsorizarea Policolor este familia Dumșe din Bihor. Elisabeta Dumșe a avut o viață grea de când se știe. Până la 18 ani a trăit într-un orfelinat, după care a dormit pe străzi și în gări. Familia își duce traiul într-o casă dărăpănată. În locul podelei, casa are pământ bătătorit, iar o sobă de tablă ruginită ține loc de aragaz și masă. Pentru că le pune viața în pericol, casa actuală a familiei Dumșe va fi demolată. Prin filiala sa din Beiuș, Habitat for Humanity România, alături de voluntari străini și români, cu spijinul Policolor a început construcția unei locuințe simple, decente și accesibile în care familia Dumșe să trăiască.

“O casă nu este doar un spațiu, ci reprezintă cel mai important loc din viața unei familii. Este locul în care se reunește după o zi grea, în care copiii învață să meargă, să scrie, să citească și deprind valorile care îi vor face oameni mari. Este locul în care familia se simte mereu în siguranță. Ne bucură acest parteneriat și mulțumim Policolor pentru că împreună putem oferi “acasă” pentru mai multe familii în nevoie.”, a declarat Mario DeMezzo, Director național Habitat for Humanity România.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este una dintre cele mai importante organizații din România îndomeniul locuirii sociale. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Habitat for Humanity