Policolor adera la Responsible Care

Policolor este cel mai important producator de vopsele din Romania care a primit dreptul de a utiliza logo-ul organizatiei internationale Responsible Care. Certificarea atesta adeziunea Policolor la principiile ce stau la baza programelor de imbunatatire continua a sanatatii, securitatii si protectiei mediului derulate de Consiliul European al Industriei Chimice.

Responsible Care este o initiativa voluntara, globala in cadrul careia companiile practica o comunicare deschisa si transparent cu mediul si comunitatile in care isi desfasoara activitatea. Responsible Care sta la baza dezvoltarii produselor din industria chimica ce vor contribui la un viitor sigur si sanatos. Aceste produse si tehnologii sprijina eforturile globale de reducere a consumului de energie, a emisiilor de gaze cu efect de sera si conserva resursele planetei.

Protectorul la nivel global al Responsible Care este Consiliul International al Asociatiilor Chimice care monitorizeaza respectarea dogmelor si punerea in aplicare a proiectelor in derulare.

Lansata in 1985 de Asociatia Producatorilor de Produse Chimice din Canada aceasta initiativa dinamica a evoluat constant pentru a raspunde provocarilor cu care se confrunta producatorii din industria chimica. La nivel global aceasta evolutie a fost demonstrata prin lansarea in 2006 a programului "Responsabile Care Global Charter" la Conferinta Internationala despre Managementul Produselor Chimice condusa de ONU.

Astazi, 53 de asociatii din industria chimica la nivel mondial au implementat programul Responsible Care. Industria de vopsele din Romania este reprezentata prin Policolor, producatorul cu cea mai mare experienta si traditie in domeniu. Ca dovada a implementarii acestui program, Policolor va folosi de acum logo-ul Responsible Care pe toate materialele corporate.

Responsable Care