POLICOLOR împreună cu Europa FM au construit o şcoală adevarată pentru copiii din Holdea, Hunedoara

Vă vine să credeţi că şcolarii din Holdea, jud. Hunedoara au învăţat până acum într-un container?

Aşa arăta „şcoala” copiilor din Holdea – o baracă metalică de 15 metri pătrați … Dar, cu sprijinul Policolor şi Europa FM situația micuților elevi din satul hunădorean Holdea s-a schimbat. Locul în care au învățat ani la rândul a devenit de azi doar o amintire.

Pe 23 aprilie, elevii s-au întors din vacanța de Paști, dar pentru copiii din satul hunedorean Holdea ziua de 23 aprilie 2014 a fost o zi cu totul și cu totul specială: ei revin în bănci, în noua lor școală, vopsită și tencuită cu produse POLICOLOR. Astăzi clopoțelul nu a mai sunat într-un container, ca în ultimii ani.

Alături de copii și părinți, cea mai încântată de noul spațiu educațional este învățătoarea Nicula Cristina, cea care a ales să rămână în localitate, pentru a fi aproape de cei mici. „Copiii care învață aici sunt niște copii buni, dornici să învețe. În modulul de construcții era foarte dificil să ții orele, nu era spațiu suficient și nici lumină naturală. Acum, copiii îmi spun fericiți că în sfârșit au și ei o școală adevărată!”, povestește emoționată învățătoarea din satul Holdea.

Proiectul construcției școlii din satul Holdea a fost realizat în cadrul campania Europa FM „Nu ești singur pe lume” iar parteneri au fost: Policolor, Ytong, Lindab, și Raiffeisen Bank, cu ajutorul cărora astăzi visul copiilor din Holdea-Hunedoara de a învăța într-o școală adevărată a devenit realitate.

Împreună am construit o școală, pentru ca ei, la rândul lor, să iși poată construi un viitor!

Imagini cu școala veche, aflată într-un container:

Imagini cu școala nouă: