Policolor lansează primul ”asistent virtual de design” din România

Policolor lansează în premieră pentru piaţa de lacuri și vopsele din Romania ”asistentul virtual de design”, o aplicație mobilă care uşurează și inspiră selecția culorilor în design.

”Mobile App Policolor” se adresează atât designerilor și arhitecților, cât și consumatorilor finali fără experiență în domeniu. Aplicația poate fi descărcată gratuit pe orice smartphone sau tabletă echipată cu Android sau iOS și este disponibilă gratuit în Google Play pentru sistemul de operare Android și în iTunes pentru echipamentele Apple/IOS.

”Mobile App Policolor sau ”asistentul personal de design” cum l-am botezat noi, echipa Policolor, va fi apreciat de clienții noștri, datorită multiplelor beneficii oferite. Însă noutatea absolută constă în faptul că folosim și prelucrăm imaginea reală a încăperii pe care vrem să o vopsim. Clientul își poate “vedea” propria cameră redecorată în diverse variante înainte de a cumpăra vopseaua și, nu în ultimul rând, poate beneficia de sfatul asistentului virtual, dacă nu se poate decide în privința nuanțelor potrivite”, a declarat Alexandra Rusu, director marketing Policolor Arhitectural.

Oportunitatea unui astfel de serviciu oferit clienților a venit ca o continuare firească a strategiei Policolor de a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, tot mai deschiși către soluțiile tip DIY, a adăugat reprezentantul Policolor Arhitectural. Alexandra Rusu a explicat pașii pe care trebuie să-i parcurgă un consumator înainte de a cumpara o anumită nuanță de vopsea:

  • 1. fotografiază încăperea ce urmează a fi decorată (sau exteriorul casei, după caz);
  • 2. selectează din biblioteca de culori a aplicației una din cele 3.000 de nuanțe și zona (peretele/pereții) pe care dorește să îi vopsească;
  • 3. alege culoarea preferată sau recomandată de asistentul virtual. Dacă dorește să se consulte cu prietenii/apropiații, consumatorul are posibilitatea să distribuie în spațiul virtual - Facebook, Twitter sau prin e-mail- imaginea cu încăperea decorată.

Aplicația folosește o tehnologie de ultimă oră pentru a picta în jurul obiectelor, conservând umbrele și luminozitatea pentru a reproduce cât mai bine nuanța aleasă.

Pentru indeciși, aplicația oferă și soluții pentru realizarea unor combinatii de culori personale, unice, organizate pe proiecte home&deco.

Gama de servicii pusă la dispoziție de Policolor include si o hartă cu cele mai apropiate magazine care dispun de centre de colorare POLICOLOR. “Porniti GPS-ul, alegeti un magazin si veti fi ghidati până la adresa acestuia.” a mai spus Alexandra.

Mai multe informații despre noua aplicație pot fi consultate pe website-ul www.policolor.ro în secțiunea “Centru de design”.

În primele două săptămâni de la lansare, sute de vizitatori s-au arătat interesați de serviciile noului asistent virtual și au descărcat aplicația.