Se începe lucrul la Locomotiva Hora!

Policolor, cel mai longeviv brand de lacuri și vopsele din România demarează un nou proiect în cadrul campaniei ”Redescoperă culorile României”, ce marchează aniversarea a 50 de ani de activitate pe piața națională.

"Moving Art" - HORA, prima locomotivă din România care va circula pictată cu motive tradiționale românești (Hora), intră de astăzi în lucru și va fi gata la începutul lunii iulie pentru a trage garniturile de călători spre mare pe traseul București-Constanța. Nu doar pasagerii care circulă spre Litoral vor avea ocazia să vadă locomotiva neconvențională. La finalul sezonului estival, locomotiva electrică Hora va intra în componența trenurilor care vor circula pe Valea Prahovei, promovând în continuare simbolurile tradiționale.

Proiectul se bucură de susținerea CFR Călători. Astfel, două branduri românești- Căile Ferate Române și Policolor - producătorul de vopsea, vor aduce în premieră culoare și un transport prietenos călătorilor din țară.

Pentru aceasta, începând de joi, 18 iunie, artistul vizual Carmen Nistor- autorul creației de artă urbană- își mută atelierul de pictură în Depoul CFR, acolo unde va pune pictura pe roate. Alături de Carmen vor sta în primele zile de lucru tehnicieni specializați din cadrul diviziei Policolor Automotive care vor ajuta la pictarea creatiei artistei. Locomotiva Hora presupune o lucrare de artă ce va acoperi aproximativ 150 de mp (ambele laturi și o parte din capetele propulsorului electric) și se va desfășura intr-o perioadă record de timp (mai puțin de 3 săptămâni), pentru a putea fi redată in circuitul Căilor Ferate.

Tema artistică propusă pentru locomotivă este Hora Românească, cu trimitere la motive tradiționale românești întâlnite în cusăturile țărănești, artistul stilizând în perechile dansatorilor din Horă principalele porturi tradiționale românești din zonele istorice ale țării.

Pentru realizarea creației, artistul va lucra cu vopseluri auto furnizate de Policolor- vopseluri rezistente la uzura provocată atât de rularea propriuzisă pe traseu a locomotivei, cât și de intervențiile specifice de spălare/curățare/degresare a acesteia, odată pusă in circulație.

Toate materialele necesare (vopsea, chit, diluant, lac, intăritor) sunt puse la dispozitia lui Carmen Nistor și CFR Călători de către Policolor Automotive, divizia de solutii integrale pentru domeniul autorefinish.

„Acest proiect ne-a încântat pe toți și implică toată echipa care este cucerită de idee. El înseamnă mult pentru Policolor Automotive care este singurul producător local de lacuri și vopsele auto, vobește despre autenticitate, România și, nu în ultimul rând, despre calitatea pe care românii o pot genera. Avem mai multe surprize plăcute anul acesta pentru pasionații de culoare, auto și tradiție”, a declarat Cristian Crăiniceanu, Directorul Diviziei Policolor Automotive.

„Este o mare împlinire demararea acestui proiect și mă bucur ca el a fost îmbrațișat de Policolor și CFR Călători. În calitate de ambasador al Culorilor, voi continua să promovez originalitatea, culoare și arta românească. De mâine voi începe sa postez pe pagina de FB CulorileRomaniei și pe cea a proiectului câte ceva din ceea ce lucrez, astfel încât fanii noștri să fie primii informați. Întreaga lucrare va fi expusă integral în ziua evenimentului de presă din Gara de Nord, moment în care locomotiva va pleca spre Litoral. Vă aștept pe toți!”, a declarat artista.

Carmen Nistor este artist vizual și doctorand in Arte vizuale la Universitatea Națională de Arte din București, cu numeroase expoziții naționale și internaționale. Povestea de viață a lui Carmen este una inedită- după 12 ani de lucru în marketing pentru companii multinaționale românești, își descoperă vocația de artist, renunța la o carieră strălucită și o ia de la zero, inclusiv din punct de vedere al studiilor prin înscrierea și absolvirea Artelor. La 6 ani după acel moment, Carmen este un artist care impresionează prin pasiune, a expus la New York, Varna, Bucuresti, Cluj propriile sale expoziții și gândește noi și noi proiecte de artă inovative.